ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Κάμερον προς παράνομους μετανάστες: Θα σας στείλουμε στη χώρα σας

Λονδίνο: Άμεση προειδοποίηση προς τους παράνομους μετανάστες απηύθυνε την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. «Θα σας βρούμε και θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, την ώρα που Εργατικοί και Ukip στρέφονται εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι οι περικοπές στα επιδόματα των ευρωπαίων μεταναστών που ανακοίνωσε δεν ήταν αρκετά μεγάλες.

Σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ανασφάλεια που προκαλεί η μετανάστευση στη Βρετανία και να αποσπάσει ψηφοφόρους από το Ukip κινούμενος προς τα δεξιά, ο Κάμερον έχει αυξήσει την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο βρετανός πρωθυπουργός απείλησε τους παράνομους μετανάστες με απέλαση. «Όταν σας βρούμε -και θα σας βρούμε- θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε. «Είναι δίκαιο να γνωρίζει ο βρετανικός λαός ότι έχουμε ένα δίκαιο σύστημα μετανάστευσης που λέει στον κόσμο: εάν είστε εδώ παράνομα, πρέπει να επιστρέψετε σπίτι σας» τόνισε ο Κάμερον.

Την Τρίτη, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα σιγουρευτεί ότι οι μετανάστες από την ΕΕ θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδόματα για ένα διάστημα έως τρεις μήνες -από έξι που είναι σήμερα-, εκτός και εάν υπάρχουν σοβαρές εργασιακές προοπτικές. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων λιρών, γεγονός που θα ανακουφίσει οικονομικά τους βρετανούς φορολογούμενους.

 

ΠΗΓΗ http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/211821/kameron-pros-paranomous-metanastes-tha-sas-steiloume-sti-chora-sas#sthash.FYVTXKF3.dpuf

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top