ΑΛΒΑΝΙΑ

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις στην Ευρώπη του 2016 Χάρτης

Δεν μπορείς να βρεις εύκολα όλα τα καλά σε μία χώρα και είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι η χώρα που έχει το υψηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι και η τέλεια για να ζει κάποιος. Έτσι το Boston Consulting Group ανέπτυξε έναν καλύτερο τρόπο για να μετριέται η “βιώσιμη ευημερία” μιας χώρας. Η μέθοδος βασίζεται σε 44 διαφορετικούς δείκτες, και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι μόνος ένας από αυτούς.

Για παράδειγμα άλλοι δείκτες το ποσοστό ανεργίας, ο πληθωρισμός, η διάδοση ασθενειών, το προσδόκιμο ζωής, η ποιότητα και η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, η ποιότητα των υποδομών, η κατάσταση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της διαφθοράς, η ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημιούργησε με βάση τα δεδομένα το jakubmarian η χώρα που έπιασε άριστα 100 είναι η Νορβηγία ενώ πολύ υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, αυτές της Κεντρικής Ευρώπης και οι Κάτω Χώρες.

Η Αλβανία είναι ακριβώς στην βάση με βαθμολογία 50, ενώ την τελευταία θέση την κατέχουν το FYROM με 42.9

Η Ελλάδα αντίστοιχα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία στην Ευρωζώνη συγκεντρώνοντας 62,6 βαθμούς.

europe+full+map

 

 

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/kosmos/xarths-oi-kaluteres-xwres-gia-na-zeis-sthn-eyrwph-toy-2016.4190281.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top