ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μετά την ενσωμάτωσή τους

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικώ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικώ

ν επισημαίνει ότι η ιθαγένεια πρέπει να αποδίδεται όχι με την ελπίδα να ενσωματωθεί κάποιος στην ελληνική κοινωνία, αλλά αφού έχει ήδη ενσωματωθεί και εκφράζει την ελπίδα ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, ο οποίος θα προβλέπει μεταξύ άλλων εξαιρετική πολιτογράφηση για αλλοδαπούς επιχειρηματίες που επενδύουν σημαντικό κεφάλαιο στην Ελλάδα.

 

 

«Είχαμε επισημάνει ότι ο υφιστάμενος νόμος για την ιθαγένεια δεν ήταν συμβατός με το Σύνταγμα σε βασικές του διατάξεις και δικαιωθήκαμε και με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι διατάξεις αυτές αφορούν στην απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών με μόνο κριτήριο τη γέννησή τους στη χώρα μας, χωρίς να συνδέονται με αυτή και με ουσιαστικό δεσμό, έτσι ώστε να δικαιολογείται η ένταξή τους σε αυτή, καθώς και την ψήφο των μεταναστών κατά τις δημοτικές εκλογές που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

 

Το σχέδιο νόμου που έχουμε καταρτίσει αντιμετωπίζει αυτές τις συνταγματικές παραβιάσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οφείλουμε και τη χώρα να προστατεύσουμε από την ανεξέλεγκτη ελληνοποίηση μεταναστών και τα παιδιά αυτά να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έχοντας άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα, έως ότου αποκτήσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας».

 

 

Πηγή www.newsbeast.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top