ΑΛΒΑΝΙΑ

Ιταλία: Η ευρωπαϊκή ένταξη Αλβανίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου αποτελεί προτεραιότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να καταστήσει προτεραιότητά της την εισδοχή βαλκανικών κρατών στους κόλπους της, πολύ περισσότερο επειδή αυτά βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή της κρίσης των προσφύγων με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Ματέο Ρέντσι απηύθυνε έκκληση μετά την προειδοποίηση Ευρωπαίων αξιωματούχων τον περασμένο μήνα ότι οι διακινητές ενδέχεται να δημιουργήσουν μια νέα οδό, από την Αλβανία προς την Ιταλία, εάν τα χερσαία σύνορα στα Βαλκάνια σφραγιστούν.

«Η (Ευρωπαϊκή) Ένωση επεκτάθηκε προς Ανατολάς. Αλλά, θα ήταν τραγικό και ιστορικό λάθος να παραμερίσει τις χώρες των Βαλκανίων» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Η εισδοχή της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας στην Ένωση πρέπει να έχουν προτεραιότητα» ανέφερε επίσης.

Το Μαυροβούνιο βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Η Σερβία, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία είναι υποψήφια προς ένταξη κράτη. Ωστόσο, οι Βρυξέλλές έχουν καταστήσει σαφές ότι είναι απίθανο να υπάρξει ένταξη νέων μελών πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top