Ειδήσεις για μετανάστες

Ιταλία Φόβοι πως οι νεκροί μετανάστες ανέρχονται στους 950

Η ελπίδα σωτηρίας απεδείχθη και μοιραία για τους 950 μετανάστες που είχαν στοιβαχτεί σε βάρκα 100 μίλια νότια της Λαμπνετούζα. Όταν οι άνθρωποι παρατήρησαν το πορτογαλικό μεταγωγικό πλοίο μετακινήθηκαν από την μία πλευρά της ψαρόβαρκας που τους μετέφερε, με αποτέλεσμα το σκάφος να τουμπάρει και οι εκατοντάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι να βρεθούν στο νερό.

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 700 ανθρώπους που έχασαν με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή τους. Νεότερες όμως πληροφορίες ανεβάζουν τον τραγικό απολογισμό ακόμη πιο ψηλά με διασωθέντες να δηλώνουν πως το σύνολο των μεταναστών στη βάρκα ήταν 950.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δυστύχημα στη θάλασσα της Μεσογείου.Το μοιραίο πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αίγυπτο, αλλά περισυνέλεξε ανθρώπους και από τη Λιβύη.

17 ιταλικά σωστικά και πλοία του λιμενικού, συνεπικουρούμενα από την αεροπορία και τη μαλτέζικη ακτοφυλακή προσέτρεξαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια και να ανασύρουν τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο μοιραίο σκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top