ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ιταλία: 2.700 μετανάστες διασώθηκαν σε τρεις ημέρες

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας διέσωσε το τελευταίο τριήμερο περισσότερους από 2.700 μετανάστες κατά την προσπάθειά τους να περάσουν με πλεούμενα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής στην Ευρώπη. Δύο πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Στο τελευταίο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης, ιταλικά πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum διέσωσαν 268 μετανάστες. Όμως, δύο πρόσφυγες δεν επέζησαν του ταξιδιού.

Περισσότεροι από 1.300 πρόσφυγες διασώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα στενά της Μεσσήνης στη Σικελία και μεταφέρθηκαν από τη φρεγάτα Fasan στο λιμάνι του Τάραντα, στην Απουλία.

Ένα άλλο, σκάφος μετέφερε σχεδόν 1.200 μετανάστες που έφθασαν την Τρίτη στο Σαλέρνο, νότια της Νάπολης, ενώ η φρεγάτα Aliseo διέσωσε 227 μετανάστες, ανάμεσά τους 40 γυναίκες και 95 ανήλικους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως την 30ή Ιουλίου, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum 426 επεμβάσεις από την αρχή της χρονιάς και διέσωσε πάνω από 93.000 μετανάστες.

Η επιχείρηση Mare Nostrum είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από τις άνευ προηγούμενες προσφυγικές τραγωδίες με το θάνατο περισσότερων από 400 άνθρωποι κοντά στη Λαμπεντούζα και στη Μάλτα.

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/world/article/?aid=620875

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top