ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Αιρετικός πολύγαμος με 21 γυναίκες «σκλάβες του σεξ»

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γκοέλ Ρατζόν, 64 ετών, επικεφαλής μιας αίρεσης, καταδικάστηκε για πολλές κατηγορίες βιασμού, σοδομισμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ωστόσο, το περιφερειακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ τον έκρινε αθώο για την κατηγορία ότι κρατούσε τις γυναίκες σε συνθήκες δουλείας.

Η ισραηλινή αστυνομία είχε εισβάλει στο σπίτι του Ρατζόν στα νότια του Τελ Αβίβ τον Ιανουάριο του 2010.

Εναν μήνα αργότερα οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στον πολύγαμο που έχει αποκτήσει 49 παιδιά από τις 21 γυναίκες του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να τιμούν τον 64χρονο, να κάνουν σεξ μαζί του όποτε το επιθυμούσε εκείνος και να τηρούν μια σειρά από αυστηρούς κανόνες για να αποφύγουν την τιμωρία. Έπρεπε επίσης να δουλεύουν στο σπίτι ή να φροντίζουν ηλικιωμένους και με τα χρήματα που κέρδιζαν πλήρωναν τα ταξίδια του συζύγου τους.

Ο Ρατζόν πίεζε τις γυναίκες να διακόψουν κάθε σχέση με τις οικογένειές τους, παρακολουθούσε τις κινήσεις τους και είχε εγκαταστήσει κάμερες παντού.

Μία από τις γυναίκες, η Μαγιάν, ξέσπασε σε λυγμούς, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την αθώωσή του για την κατηγορία της δουλείας. “Τρεις δικαστές άκουσαν αυτές τις μαρτυρίες των γυναικών και των παιδιών. Ήμουν σε απόλυτες συνθήκες δουλείας”, είπε, τονίζοντας ότι αν δεν την έσωζε η αστυνομία θα υπηρετούσε τον Ρατζόν “για το υπόλοιπο της ζωής της”.

Πάντως ένας από τους γιους του 64χρονου υπερασπίστηκε τον πατέρα του στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι “ήμασταν απλώς μια διευρυμένη οικογένεια”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top