ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη απόσταση, ενώ στο Ηράκλειο, οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί και αρκετοί έχουν βγει από τα σπίτια τους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.07 μ.μ. μεταξύ της Κρήτης και της Καρπάθου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η δόνηση που είχε παρατεταμένη διάρκεια έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη καθώς και στο Ηράκλειο, ενώ 7 λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση – πιθανότατα μετασεισμός – μεγέθους 3,9 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ. Νέα μετασεισμική δόνηση 5 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.52 μ.μ.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Χανίων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

Πηγή: www.ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top