ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας πρώην Αλβανός μετανάστης

Η οικονομική κρίση και η κρίση στο προσφυγικό έχουν ανεβάσει στα ύψη το πολίτικο θερμόμετρο στην Ελλάδα. Ήδη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

[maxbutton id=”5″]

Παρότι ο κ Τσίπρας απέρριψε την πρόταση για παραίτηση και εκλογες, στα πολιτικά επιτελεία παρατηρείται έντονη κινητικότητα , που σύμφωνα με έμπειρους πολίτικους αναλυτές, είναι προετοιμασίες εκλογών.

Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι ο πρόεδρος ενός πολίτικου κόμματος το οποίο είναι στην Βουλή (για ευνοήτους λόγους δεν κατονομαζεται ποιο κόμμα) ,ειναι αλβανικής καταγωγής ο οποίος πήρε την ελληνική υπηκοότητα τον τελευταίο χρόνο. Οπότε δυνητικά και θεωρητικά έχουμε τον πρώτο Αλβανό, πρώην μετανάστη που θα ειναι υποψήφιος για πρωθυπουργός της Ελλάδος

Μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε μεγάλες αντιδράσεις στο πολίτικο σκηνικό της χωράς, οπού για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας υποψήφιος για πρωθυπουργός θα ειναι μεταναστευτικής καταγωγής.

Η πολίτικη κατάσταση ειναι ρευστή, ο αλβανικής καταγωγής υποψήφιος δηλώνει άγνοια για την υποψηφιότητα του και μάλιστα δηλώνει με έκπληξη ότι δεν γνώριζε πως έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα αφού έχει κάνει αίτηση μόλις πριν 8 χρόνια.
Εν αναμονή τον εξελίξεων, to Albanians.gr σας εύχεται καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά  🙂

Υστερόγραφο: Προφανώς η υποψηφιότητα για βουλευτής ή υπουργοποίηση ενός πρώην μετανάστη ανεξαρτήτως καταγωγής μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσε να ειναι στην Ελλάδα…(τι είμαστε εδώ Σουηδία!!!!)  τους μετανάστες ούτε για δημοτικούς σύμβουλους στο δήμο τους, δεν τους άφησε η παλιά κυβέρνηση Σαμαρά να εκλεχθούν πόσο μάλλον σε άλλα πόστα. Άλλα θα μου πεις άλλο μετανάστης άλλο πρώην μετανάστης με ελληνική υπηκοοτητα. Θα είχε ενδιαφέρων να δούμε τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τον ΜΜΕ σε ένα τέτοιο σενάριο… θα κατάφερνε άραγε να μαζέψει  ψήφους??

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top