Ειδήσεις για μετανάστες

Υπερψηφίστηκε ο νέος μεταναστευτικός κώδικας

2056486

Με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει αρκετά άρθρα και να δηλώνει «παρών» στα υπόλοιπα, υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής όλες οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα.

Εν τω μεταξύ, με την οριστική απόσυρσή της έληξε (προς το παρόν) το ατελείωτο πήγαιν’ έλα της τροπολογίας για την απέλαση μεταναστών σε περίπτωση ψευδούς καταγγελίας.

Μετά τις απανωτές καταθέσεις, αποσύρσεις και επανακαταθέσεις της τροπολογίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος την απέσυρε εξ ονόματος της κυβέρνησης μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Επαναφέροντας την τροπολογία την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Όταν δίνεται μια μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες, καθώς και ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία.

«Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας» κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.

Η απόφαση για απόσυρση της τροπολογίας ελήφθη και υπό την πίεση της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231305015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Miratohet në Parlamentin Grek Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top