ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονικό περίπτερο ενημέρωσης για μετανάστες στο  Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονικό περίπτερο ενημέρωσης (infokiosk) έχει εγκατασταθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου (Β. Γεωργίου Α΄1, Ισόγειο) σε εκτέλεση μνημονίου συνεργασίας που συνήψε ο δήμος Θεσσαλονίκης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «ΘΑΛΗΣ-ΕΚΠΑ – Διερεύνηση καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας».

Στο περίπτερο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι μετανάστες της πόλης, αντλώντας αναλυτικές πληροφορίες για θέματα υγείας. Οι πληροφορίες δίνονται αρχικά στην ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει η πληροφορία σε 10 γλώσσες. Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση των εμποδίων που υπάρχουν στην πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών υγείας από τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα.

«Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση για τις ιατρικές υπηρεσίες και τα θέματα υγείας, που συνιστούν έναν ευαίσθητο τομέα κοινωνικής ευθύνης, γεγονός που αποτελεί δικαίωμα και προφανή αναγκαιότητα για όλους» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει διασύνδεση της ιστοσελίδας του περιπτέρου με την επίσημη ιστοσελίδα του, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία αναφορικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, το κόστος των υπηρεσιών αυτών και βασικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη αναγνώριση συμπτωμάτων μεταδοτικών λοιμωδών νοσημάτων».
Στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την αντιμετώπιση οξύτατων κοινωνικών θεμάτων, όπως αυτό της κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες, έδωσε έμφαση η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής Άννα Αγγελίδου αναφέροντας: «για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η έγκαιρη πληροφόρησή τους γύρω από τις κοινωνικές παροχές. Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το ηλεκτρονικό περίπτερο που εγκαθίσταται στο δήμο, για την ενημέρωση των μεταναστών στο σοβαρότατο τομέα των υπηρεσιών υγείας, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που τους απασχολούν».

ΠΗΓΗ www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=209730

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top