ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική κτηματογράφηση στην Αλβανία

Δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί, επιτέλους, έχουν την δυνατότητα της εξασφάλισης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας τους, μέσα από ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς κανένα κόστος. Αυτά τα νέα δικαιώματα ιδιοκτησίας επιτρέπουν στους ανθρώπους να αγοράσουν ή να πουλήσουν τη γη τους με λιγότερη ταλαιπωρία, και λιγότερο βάρος.

Η νέα online υπηρεσία είναι μέρος μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας με την συνεργασία της ηγεσίας της Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων, με στόχο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες γης και κατοικιών της Αλβανίας να εξασφαλίσουν και να αξιοποιήσουν καλύτερα τα περιουσιακά τους δικαιώματα πράγμα που είναι θεμελιώδους σημασίας για τη δημιουργία και λειτουργία των αγορών ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας με τη υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα εκατομμύρια των αρχείων γης της Αλβανίας – που ήταν στο παρελθόν μόνο σε έντυπη μορφή – έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί και είναι μέρος ενός κεντρικού πληροφοριακού συστήματος που χρησιμοποιείται σε εννέα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα γραφεία κτηματογράφησης της χώρας.

«Έχουμε όλους τους servers και όλες τις υποδομές στο κέντρο δεδομένων της κυβέρνησης εδώ στα Τίρανα, και τα πάντα είναι συγκεντρωμένα και ελέγχονται- όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος », δήλωσε ο Klarina Abazaj, επικεφαλής της Ομάδας Ανάπτυξης στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα το προσωπικό κτηματογράφησης αποκτά σχεδόν άμεση πρόσβαση στα έγγραφα που χρειάζονται, προκειμένου να επεξεργαστούν τα αιτήματα των πολιτών για τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και άλλων τίτλων.
Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, εκτιμάται ότι περίπου 400.000 Αλβανοί θα εγγράψουν τις περιουσίες τους μέσω μιας συστηματικής διαδικασίας εγγραφής, χωρίς κόστος.

Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα για 45 ημέρες, για να επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες και τους άλλους ενδιαφερόμενους να σχολιάσουν η να προβάλλουν ενστάσεις. Στη συνέχεια, αποστέλλονται στα τοπικά γραφεία κτηματογράφησης, και γίνονται πλέον επίσημα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top