Ειδήσεις για μετανάστες

Ηλεκτρονική κάρτα αντί άδειας διαμονής για μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

Ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει την άδεια διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως είχαμε γράψει στο Albanians.gr , την κάρτα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης και βιομετρικά δεδομένα του κατόχου, θα παραλαμβάνουν όσοι είτε ανανεώνουν προϋπάρχουσα άδεια διαμονής, είτε θα εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια διαμονής στη χώρα.

Μέσω αυτής, το υπουργείο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει το σύστημα χορήγησης αδειών διαμονής και να καταπολεμήσει περιπτώσεις πλαστογραφιών. Ο αναγκαίος εξοπλισμός έχει ήδη εγκατασταθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλοδαπών.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Διαβάστε εδώ Τέλος το αυτοκόλλητο στις άδειες διαμονής. Έρχεται η ηλεκτρονικής κάρτα για τους μετανάστες

 

ΠΗΓΗ http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/28/eidhseis-metanasteytiko-koinwnia-hlektronikh-karta-anti-adeias-diamonhs-mouzalas_n_13871106.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top