ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση στην Αλβανία για την επιλογή του TAP

«Η κατασκευή του αγωγού TAP θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα σημαντικό σημείο καμπής και ένα ποιοτικό άλμα στην οικονομική και ενεργειακή ανάπτυξη της Αλβανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Την ικανοποίησή του για την επιλογή του αγωγού TAP από την αζέρικη κοινοπραξία Shah Deniz II, εξέφρασε με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι.

 

Όπως είπε ο κ. Νισάνι, «η κατασκευή του αγωγού TAP θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα σημαντικό σημείο καμπής και ένα ποιοτικό άλμα στην οικονομική και ενεργειακή ανάπτυξη της Αλβανίας και στο γεωπολιτικό ρόλο της στην περιοχή», ενώ επισήμανε ότι η επιλογή του TAP «είναι μια πολύ καλή είδηση για την Αλβανία, η οποία αποτελεί μέρος ενός πολύ σημαντικού έργου από γεωστρατηγική άποψη, με μεγάλη επίδραση στην οικονομία και την ενέργεια της περιοχής».

 

Ο κ. Νισάνι συνεχάρη όλους τους εταίρους που στήριξαν το έργο, εκφράζοντας την εκτίμησή του και στην κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, για όσα έπραξε, όπως είπε, ως προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Πηγή: AMΠE

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top