ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση ΗΠΑ και Ευρώπης για τη συνάντηση των πρωθυπουργών Σερβίας – Αλβανίας 

Συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις της Σερβίας και της Αλβανίας για την επίσκεψη που πραγματοποίησε – στις 10 και 11 Νοεμβρίου – ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο Βελιγράδι, έδωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Tanjug.

Η Ουάσιγκτον συγχαίρει τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι τα τελευταία 70 χρόνια.

«Καλωσορίζουμε την κοινή δέσμευση που έχουν επιδείξει οι δύο ηγέτες, κ.κ. Βούτσιτς και Ράμα, για το άνοιγμα νέου κεφαλαίου φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα του σερβικού πρακτορείου.

Η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στο Βελιγράδι και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν σημαντικό βήμα στις σχέσεις των δύο χωρών, τονίζεται σε ανακοίνωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
“Συγχαίρουμε τους δύο ηγέτες για το πολιτικό θάρρος τους στην πραγματοποίηση της επίσκεψης, η οποία ήταν από την ίδια τη φύση της, απαιτητική και ευαίσθητη” υπογραμμίζει η κ. Μογκερίνι.

“Βλέπουμε την επίσκεψη αυτή ως αρχή μιας νέας φάσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και πιστεύουμε ότι οι δύο ηγέτες θα εργαστούν περαιτέρω για να οικοδομήσουν πάνω σ’ αυτήν για να διασφαλίσουν μελλοντικά θετικά βήματα προς τα εμπρός” επισημαίνεται στην ανακοίνωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η εκπρόσωπος της κ. Μογκερίνι, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς σημείωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα στη Σερβία αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών και νέα συμβολή στον περιφερειακό διάλογο μεταξύ των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
ΠΗΓΕΣ

http://www.naftemporiki.gr/story/879549/ikanopoiisi-stis-ipa-gia-ti-sunantisi-ton-prothupourgon-serbias-albanias

http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/520920/mogkerini-simantiko-vima-mprosta-i-episkepsi-rama-sti-servia

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top