Ειδήσεις για μετανάστες

Η σερβική αστυνομία κακομεταχειρίζεται και κακοποιεί τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο στη Σερβία

Η σερβική αστυνομία κακομεταχειρίζεται και κακοποιεί τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο στη Σερβία, επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch».

Η οργάνωση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι μέσω συνεντεύξεων με μετανάστες και αιτούντες άσυλο συγκέντρωσε πληροφορίες για βίαιες επιθέσεις, απειλές, προσβολές, εκβιασμούς, άρνηση χορήγησης ειδικής προστασίας για τα παιδιά χωρίς συνοδεία ενηλίκων και ομαδικές αποστολές πίσω στην ΠΓΔΜ.

Επιπλέον ορισμένες οικογένειες και παιδιά χωρίς συνοδεία ανηλίκων δήλωσαν ότι απορρίφθηκαν, όταν θέλησαν να εγγραφούν ως αιτούντες άσυλο και ότι κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες ψύχους.

«Οι σερβικές αρχές θα έπρεπε να προστατεύουν τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που δραπετεύουν από εμπόλεμες περιοχές και από διωγμούς και να μην επιτρέπουν στη σερβική αστυνομία να τους κακοποιεί. Οι αρχές πρέπει επειγόντως να εμποδίσουν την αστυνομία να εφαρμόζει εκφοβισμό και κακοποίηση και οι υπεύθυνοι για αυτό πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν» δήλωσε η ερευνήτρια της HRW Εμίνα Τσερίμοβιτς.

Η οργάνωση έλαβε πληροφορίες, ότι οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο υφίστανται κακοποίηση από την πλευρά της σερβικής αστυνομίας, κυρίως στην πόλη Σουμπότιτσα, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, αλλά και στα νότια και στα ανατολικά της χώρας, καθώς και στο Βελιγράδι.

ΠΗΓΗ http://www.newsbeast.gr/world/arthro/810326/i-serviki-astunomia-kakopoiei-metanastes-kai-aitoudes-asulo/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top