ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σερβία προειδοποιεί για στρατιωτική επέμβαση στο Κόσοβο!

Το κόλπο είναι γνωστό. Έχει δοκιμαστεί και το Σεπτέμβριο του 1939. Στήνουμε μια προβοκάτσια, φέρνουμε τον άλλον σε σημείο που η δυναμική αντίδραση να είναι μονόδρομος, και η αφορμή είναι έτοιμη.

Μονό έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η προειδοποίηση που απηύθυνε η Σερβία στο Κόσοβο ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει ακόμα και ένοπλη βία ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά της , κλιμακώνοντας την ένταση ανάμεσα στις δύο βαλκανικές δυνάμεις.

Η νέα κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι ξέσπασε με αφορμή σερβικό τρένο που έφερε την επιγραφή «Το Κόσοβο είναι Σερβικό», τρένο που όπως ήταν φυσικό δεν επιτραπεί να μπει στο έδαφος του Κοσόβου και ακινητοποιήθηκε από τις κοσοβάρικες Αρχές στα σύνορα. ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Προκαλεί η Σερβία με το τρένο “Το Κόσοβο είναι σερβικό”

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για πιο λόγο η Σερβία ξαφνικά επιλεγεί αποσταθεροποιητική στρατηγική στα Βαλκάνια, μετά και από μια περίοδο ηρεμίας και διάλογου, διότι η προκλητική και προβοκατόρικη κίνηση από την μεριά της σέρβικης κυβέρνησης, έχει ως συνέπεια την αποσταθεροποίηση για άλλη μια φορά των Βαλκανίων.

Η προειδοποίηση  για στρατιωτική επέμβαση, και η συγκέντρωση στα σύνορα με το Κόσοβο 2000 στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων (σύμφωνα με κοσοβάρικα ΜΜΕ) , δείχνει ότι το όλο θέμα με το τρένο είναι μια καλά μελετημένη κίνηση, όπως γράψαμε, μια προβοκάτσια, από την μεριά της Σερβίας που στόχο έχει να δοκιμάσει αντιδράσεις και να δημιουργήσει εντάσεις για πολίτικους λογούς.

Η Σερβία  με τις πράξεις της για άλλη μια φορά  απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα των Βαλκανίων, και ειδικά σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στο κόσμο. Η Κυβέρνηση του Κόσοβου πρέπει να είναι προσεκτική με τους χειρισμούς της, καθώς οι καταστάσεις απαιτούν δυναμικότητα , άλλα κυρίως ψυχραιμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top