ΑΛΒΑΝΙΑ

Οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας δε χρειάζεται βίζα για την Αλβανία 

Η Αλβανία έχει “χαλαρώσει” τις διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους τουρίστες από τη Σαουδική Αραβία για την καλοκαιρινή περίοδο, από τις 25 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Αλβανός Πρέσβης στην αραβική χώρα.

“Οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας δε χρειάζεται να εκδίδουν βίζα εισόδου από την Πρεσβεία της Αλβανίας πριν την επίσκεψή τους στην Αλβανία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών”, δήλωσε ο Sami Shiba, Πρέσβης της Αλβανίας στη Σαουδική Αραβία (με έδρα το Ριάντ), το Ομάν, το Μπαχρέιν και την Υεμένη.

Και πρόσθεσε: “Θέλω να αδράξω την ευκαιρία να προσκαλέσω τους Σαουδάραβες τουρίστες να σκεφθούν την Αλβανία ως μίας από τις καλύτερες επιλογές τους, όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους”.

Σημειώνεται με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του World Travel & Tourism Council, η άμεση συμμετοχή του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της Αλβανίας το 2013 έφτασε 4,8%, με πρόβλεψη το 5,5% – ενώ ακόμη πιο μακρινή πρόβλεψηκάνει λόγω για άυξησ του ποσοστού αυτού στο 5,6% ετησίως μέχρι το 2024.

Το World Travel & Tourism Council αναφέρει ότι ο τουριστικός τομέας δημιούργησε άμεσα 41.000 θέσεις εργασίας το 2013 (4,3% της συνολικής απασχόλησης), με πρόβλεψη το ποσοστό αυτό να αυξηθεί σε 5,2% το 2014 σε 43.500 θέσεις εργασίας (της συνολικής απασχόλησης). Έως το 2024, ο τουριστικός τομέας θα καταμετρά 61.000 άμεσες θέσεις εργασίας, αύξηση 3,5% ετησίως τα επομενα 10 χρόνια.
ΠΗΓΗ : http://traveldailynews.gr/news/article/59886#sthash.pFEqEqru.dpuf

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top