ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νέα Υόρκη δίνει “ταυτότητες” σε 500.000 μετανάστες!

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε σε ψηφοφορία τη δημιουργία του μεγαλύτερου προγράμματος έκδοσης δημοτικών δελτίων ταυτότητας σε εθνικό επίπεδο, το οποίο συμπεριλαμβάνει τους παράνομους μετανάστες.

Το σχέδιο αυτό, που εγκρίθηκε με 43 ψήφους υπέρ, 3 κατά και δύο αποχές, θα δώσει τη δυνατότητα στους περί τους 500.000 παράνομους μετανάστες της πόλης να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να υπογράφουν μισθωτήρια για την ενοικίαση διαμερισμάτων και να έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, όπου απαιτείται ένα έγγραφο ταυτότητας με φωτογραφία του ή της κατόχου.

Οι υποστηρικτές του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήλωσαν ότι τα δελτία ταυτότητας θα μειώσουν τους περιορισμούς για τα άτομα τρίτης ηλικίας, τους παράνομους μετανάστες και τους άστεγους.

“Κάθε Νεοϋορκέζος αξίζει να έχει ένα επίσημο έγγραφο ταυτότητας που να του επιτρέπει να αποδεικνύει ποιος είναι και να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες”, δήλωσε ο ντε Μπλάζιο μετά την ψηφοφορία.

“Το δημοτικό δελτίο ταυτότητας είναι κάτι παραπάνω από απλά μια κάρτα – παρέχει στους Νεοϋορκέζους που ζουν σήμερα στις σκιές αξιοπρέπεια και ψυχική ηρεμία”, δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

Με το πρόγραμμα αυτό, η Νέα Υόρκη εντάσσεται σε έναν κατάλογο πόλεων των ΗΠΑ με μεγάλους πληθυσμούς μεταναστών – Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Νιού Χέιβεν, Κονέκτικατ – που έχουν καθιερώσει δημοτικά προγράμματα έκδοσης δελτίων ταυτότητας.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι το μεγαλύτερο σε εθνικό επίπεδο και αναμένεται να αναπτυχθεί το 2015.

Το δελτίο ταυτότητας θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία του κατόχου, το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του. Θα έχει ημερομηνία λήξης.

Οι αιτούντες μπορούν να αποκτήσουν ταυτότητα χρησιμοποιώντας ένα ξένο πιστοποιητικό γέννησης, άδεια οδήγησης ή έναν λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφελείας στον οποίο αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας τους. Θα έχουν επίσης την επιλογή να δηλώσουν το φύλο τους.

 

ΠΗΓΗ http://www.nooz.gr/prosopa/i-nea-uorki-dinei-deltia-tautotitas-se-500000-paranomous-metanastes

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top