ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Ιταλία ανησυχεί για νέο προσφυγικό πέρασμα μέσω Αλβανίας

Η Ιταλία ανησυχεί για νέο προσφυγικό πέρασμα μέσω Αλβανίας

[maxbutton id=”5″]

Η εφημερίδα ΤΕΜΑ των Τιράνων επικαλούμενη την ιταλική La Stampa. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιταλία εμφανίζεται θορυβημένη από το ενδεχόμενο να αποτελέσει η Αλβανία εναλλακτική διαδρομή μετακίνησης των προσφύγων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια.

Ήδη στην Αυλώνα, όπως αναφέρουν οι επίσημες αστυνομικές πηγές της χώρας, η τοπική αστυνομία κατάσχεσε οκτώ φουσκωτά πλωτά, τα οποία, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, προορίζονταν για τη μεταφορά προσφύγων στην Ιταλία.

Άλλες πληροφορίες από τα ίδια κυκλώματα, αναφέρουν ότι τα δίκτυά τους στην Ελλάδα, προσπαθούν να μεταπείσουν πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια ότι αποτελούν την εγγύηση της μεταφοράς τους στην Ευρώπη, μέσω Αλβανίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, μετέδωσε σήμερα ρεπορτάζ από τα βορειοανατολικά σύνορα όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας και επίλεκτες δυνάμεις για το έλεγχο των συνόρων, για να παρεμποδίσουν την όποια εμφάνιση προσφύγων στο αλβανικό έδαφος.

Αλβανίας

Όπως γράψαμε και πριν λίγες ήμερες στο Albanians.gr , σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλβανικης αστυνομίας, 450 μέλη των  Ειδικών δυνάμεων (FNSH) έχουν αναπτυχθεί σε 5 συνοριακούς σταθμούς με την Ελλάδα και τα Σκόπια, για να αντιμετωπίσουν τυχόν κύμα προσφύγων από την Συρία.

Οι  450 άντρες των Ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στους συνοριακούς σταθμούς με την Ελλάδα,  Κακαβια, Καπστίτσα, Τρεις Γέφυρες, Σαγιάδα(Qafë Botë)  και στον συνοριακό σταθμό τou Qaf Thanë με τα Σκόπια.

 

ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/italia_thorybimeni_apo_to_endexomeno_oi_prosfyges_na_perasoun_meso_italias-64340339/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top