ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γερμανία κερδίζει 22 δις από τους μετανάστες 

Με το θέμα της μετανάστευσης να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας πολλών ευρωπαϊκών κράτων με πρώτη τη Βρετανία, μια νέα έρευνα της δεξαμενής σκέψης Center for European Economic Research για λογαριασμό του ιδρύματος Bertelsmann δείχνει ότι το γερμανικό κοινωνικό κράτος στην πραγματικότητα κερδίζει αντί να χάνει από τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την έρευνα τα 6.6 εκατομμύρια ξένων που βρίσκονται στη Γερμανία προσέφεραν πλεόνασμα ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως προς τα κοινωνικά ταμεία. Ο κάθε αλλοδαπός συνεισφέρει κατά μέσο όρο 3.000 ευρώ περισσότερα σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλειες σε σχέση με τα έξοδα που δαπανούν οι κρατικές υπηρεσίες για αυτούς.

Τα ευρήματα της έρευνας αντιβαίνουν την διαδεδομένη στη γερμανική κοινωνία άποψη ότι οι μετανάστες βαραίνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες μια αντίστοιχη έρευνα που διενήργησε το πανεπιστήμιο UCL ανέφερε ότι οι ευρωπαίου μετανάστες είχαν εισφέρει στα βρετανικά δημόσια ταμεία περίπου 20.000.000 λίρες σε περίοδο δέκα ετών.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top