Ειδήσεις για μετανάστες

Η Ευρώπη θα στέλνει πίσω τους μετανάστες

Το σχέδιο που θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ε.Ε. στην έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην Μεσόγειο -στον απόηχο της πρωτοφανούς ναυτικής τραγωδίας με τους 900 νεκρούς- όπως αποκαλύπτει ο Guardian, θέτει, για πρώτη φορά όριο.

Μόνο 5.000 μετανάστες θα μπορούν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη, ενώ τουλάχιστον 150.000 θα απελαύνονται.

Το εμπιστευτικό σχέδιο που αποκαλύπτει ο Guardian αναφέρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που καταφέρνουν να επιζήσουν στο ταξίδι και να φτάσουν στην Ιταλία -150.000 μόνο πέρυσι- θα απελαύνονται ως παράτυποι μετανάστες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, περισσότεροι από 36.000 μετανάστες έφτασαν με βάρκες σε Ιταλία, Μάλτα και Ελλάδα μέσα στο 2015.

Το σχέδιο αποκαλύπτει επίσης ότι οι ελπίδες για επέκταση των δράσεων αναζήτησης και διάσωσης σε ολόκληρη τη Μεσόγειο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση είναι πιθανό να διακοπεί, παρά την αυξανόμενη πίεση.

ΠΗΓΗ http://www.thetoc.gr/diethni/article/tha-stelnontai-pisw-oi-metanastes-ti-problepei-to-sxedio-tis-ee

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top