ΑΛΒΑΝΙΑ

Οι επενδύσεις που θα αλλάξουν τις ακτές της Αλβανίας Φώτο

Ο τουρισμός κάθε χρόνο αυξάνετε στην Αλβανία. Γνωρίζοντας αυτήν την αύξηση η Αλβανική Κυβέρνηση έχει θεσπίσει μετρά για την καλυτέρευση των συνθηκών για τους τουρίστες, καθώς και για τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον τουριστικό τομέα. Μείωση του ΦΠΑ για τς τουριστικές επιχειρήσεις, υποχρεωτική τοποθέτηση μονάδων επεξεργασίας νερού σε κάθε ξενοδοχείο που δραστηριοποιείται  στις ακτές της Αλβανίας, θεσμοθέτηση ειδικοί νόμου για τους τουριστικούς πράκτορες και τους οδηγούς, είναι λίγα μόνο από τα βήματα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Επίσης η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει  μεγάλα έργα υποδομής όπως κατασκευή δυο αεροδρομίων στην Νότια Αλβανία (Αυλώνα και Αγ. Σαράντα), νέοι δρόμοι, νέα κέντρα υγείας στις τουριστικές περιοχές κτλ.

Όμως δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που έχει κατανόηση την σημασία του τουριστικού κλάδου και κάνει επενδύσεις για την ενίσχυση του.  O ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Η τάση προς το παρόν είναι η δημιουργία μεγάλων τουριστικών χορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες θα δώσουν στην Αλβανία την δυνατότητα να εξυπηρετεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Μερικά από αυτά τα τουριστικά χόρια που ήδη κατασκευάζονται  ή είναι σε φάση μελέτης ή αδειοδότησης είναι :

“New Born” Gjiri i Lalëzit

Gjiri i Lalëzit βρίσκετε περίπου 45 χιλιόμετρα από τα Τίρανα στις ακτές της Αδριατικής. Είναι ήδη δημοφιλές τουριστικός προορισμός για την Αλβανική πολίτικη και οικονομική ελίτ. Το χωρίο “New Born” που χτίζετε έχει συνολική έκταση 23 174 m², και θα αποτελείτε από 70 διώροφες βίλες και 180 τριώροφες πολυκατοικίες. Είναι μια επένδυση της τάξεως των 80 εκ Ευρώ.

 

“Green Coast” Palasë

Βρίσκετε αμέσως μετά την περίφημη Qafa e Llogarasë στον νομό Αυλώνα. Είναι μια από τις ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες στην Αλβανία, καθώς η πρόσβαση στο ευρύ κοινό έγινε μόλις το 2014. Το “Green Coast”  που ήδη κατασκευάζεται , θα αποτελείτε από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με 100 δωμάτια και σουίτες, καθώς και ένα μικρο χωριό που θα αποτελείται από 180 βίλες και 136 διαμερίσματα.

“Palasa Bay Resort”

Στο κόλπο του Δερμι σε μια έκταση 44.000m² θα  θα κατασκευαστούν περίπου 160 βίλες. Το έργο θα αρχίσει το 2018

Jala Resort Village

Λίγο πιο κάτω από το Δερμι σχεδιάζετε να το Jala Resort Village συνολικής έκτασης 45.000m². Θα αποτελείτε από ξενοδοχεία, βίλες και διαμερίσματα, καθώς και από μια μαρίνα για πολυτελή σκάφη. Αϊτή την στιγμή το έργο βρίσκετε στην σχεδίαση και στην φάση αδειοδότησης, και θα ξεκινήσει το 2019

 

Resort Village Ksamil

Το Ksamil  είναι ήδη ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Αλβανία. Ξεκίνησε από μια μικρή αγροτική κωμόπολη το 1970, άλλα τα τελευταία 10 χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια τουριστική ανάπτυξη. Ε δω σχεδιάζεται η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στις ακτές της Αλβανίας. Θα κατασκευαστεί ένα χωριό έκτασης 295.000m², ξενοδοχεία, βίλες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες, καθώς και μαρίνα για πολυτελή σκάφη. Το έργο είναι αυτήν την στιγμή υπό μελέτη και αδειοδότηση και αναμένετε να αρχίσει το 2021

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top