ΑΛΒΑΝΙΑ

“Η ελληνοαλβανική οδός” η νέα διαδρομή για τους πρόσφυγες?

“Η ελληνοαλβανική οδός” η νέα διαδρομή για τους πρόσφυγες?

[maxbutton id=”5″]

O βαλκανικός διάδρομος μπορεί να έχει κλείσει πλέον για τους πρόσφυγες, όμως όπως λέει η Carlotta Sami, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θα υπάρξουν νέες οδοί με νέα προβλήματα.

Μια από αυτές είναι η λεγόμενη  ελληνοαλβανική οδός, η οποία είναι η αρχή της λεγόμενης «οδός» της Αδριατικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες φοβούνται ότι , οι πρόσφυγες θα χρησιμοποιήσουν τα παλιά παράνομα περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο, δύσβατα και κρυμμένα στα βουνά, που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις αρχές του ’90 για να περάσουν οι Αλβανοί μετανάστες προς την Ελλάδα. Αυτά τα περάσματα παραμένουν ενεργά και σήμερα και χρησιμοποιούνται ακόμα για να περάσουν Αλβανοί πολίτες που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

frontex-map

Από την άλλη σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ, η Αλβανία έχει προετοιμάσει ήδη δυο κέντρα υποδοχής στην Κορυτσά και στο Αργυρόκαστρο, ικανά να φιλοξενήσουν μέχρι 10.000 πρόσφυγες.

Σήμερα στην Αλβανική Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι δήλωσε ότι η Αλβανία έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει το θέμα, και ότι έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή υπό την εποπτεια του πρωθυπουργού για την διαχείριση της κρίσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός ενσωμάτωσης της Αλβανίας, Klajda Gjosha, είπε ότι πολλοί Σύροι περιμένουν να μπουν στην Αλβανία, απέφυγε όμως να δώσει συγκεκριμένο νούμερο.

Με πληροφορίες CNN GREECE, TOP-CHANNEL

 

 

 
.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top