ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα καθησυχάζει την Αλβανία: “Δεν θα ψάξουμε για πετρέλαιο στα αλβανικά χωρικά ύδατα”

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρέχει η Αθήνα στα Τίρανα, με αφορμή δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.

Τα δημοσιεύματα αυτά υποστηρίζουν ότι περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που προτίθεται να προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση, εκτείνονται και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, σχολίασε:
«Η Ελλάδα σέβεται, απολύτως, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι περιοχές που θα προκηρυχθούν να μη δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα με καμία όμορη χώρα και εν προκειμένω με την Αλβανία. Βεβαίως, το πλαίσιο αναφοράς μας είναι, πάντα, η από κοινού αποδοχή και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά τη σχετική απόφαση του αλβανικού Κοινοβουλίου.
Η Ελλάδα καθησυχάζει την Αλβανία: “Δεν θα ψάξουμε για πετρέλαιο στα αλβανικά χωρικά ύδατα”

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top