ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα Υπέρ της παροχής στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας

Η Ελλάδα έχει ήδη εκφρασθεί υπέρ της παροχής καθεστώτος υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2013 και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Αλβανία έχει παρουσιάσει σημαντικά, απτά αποτελέσματα κι έχει επιδείξει πολιτική βούληση να προωθήσει συγκεκριμένες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το περιεχόμενο της ενδιάμεσης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ως Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ελλάδα θα επιδιώξει να επιτύχει τη συναίνεση των κρατών- μελών της ΕΕ για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου.

Πηγή http://www.tanea.gr/news/politics/article/5129050/ypeks-yper-ths-paroxhs-sthn-albania-kathestwtos-ypopshfias-gia-entaksh-sthn-ee-xwras/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top