ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα επαναφέρει τις συντάξεις στην ελληνική μειονότητα από την Αλβανία

Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στην ελληνική μειονότητα από την Αλβανία, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από δύο χρόνια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για μια κοινωνική αποζημίωση της τάξης των 260 ευρώ, που θα δοθεί σε όλους τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, οι οποίοι στερούνται ασφάλισης.

[maxbutton id=”5″]

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως σημειώνει η αλβανική ενημερωτική πύλη ABC News.

«Στον προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται 62 εκατομμύρια για την κοινωνική αποζημίωση των ηλικιωμένων ανασφάλιστων. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους είναι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διασποράς.

«Φυσικά, τα 260 ευρώ είναι λίγα, και δεν αρκούν, εν μέσω της κατάστασης, που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αν και οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται εντούτοις οι τιμές των προϊόντων διαβίωσης εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Περίπου 20 χιλιάδες ομογενείς από την Αλβανία λάμβαναν μηνιαία σύνταξη 360 ευρώ από το ελληνικό κράτος.

Αλλά, από το 2013, η σύνταξη αυτή καταργήθηκε, αποτέλεσμα των περικοπών του προϋπολογισμού για την υλοποίηση του προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Αθήνας και τους πιστωτές, σημειώνει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ : http://www.newsbomb.gr/prionokordela/omogeneia/story/648829/h-ellada-epanaferei-tis-syntaxeis-stin-elliniki-meionotita-apo-tin-alvania#ixzz3tdmM9Lbi

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top