ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα δαπανά περισσότερα για τις συντάξεις απ’ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι κρατικές συντάξεις αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα για τη βρετανική κυβέρνηση. Ωστόσο, νέα στοιχεία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύει λιγότερα για τις συντάξεις από ό, τι οι περισσότερες άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Οι χώρες που ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του δημοσίου χρήματος για τις συντάξεις είναι η Ιταλία (31.9pc), h Ελλάδα (28pc) και η Πορτογαλία (26.4pc). Αυτό οφείλεται στη γήρανση του πληθυσμού αυτών των εθνών και στην οικονομική κατάρρευση που υπέστησαν από την οικονομική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει άλλες κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα συνταξιοδοτικά συστήματα “διαφέρουν σημαντικά” στις χώρες-μέλη της, αλλά αντιμετωπίζουν την ίδια βασική δυσκολία:  εναπομείναντα οικονομικά βιώσιμη, παρέχοντας παράλληλα επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα.

 

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top