ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Αλβανική σημαία έφτασε στο βαθύτερο σημείο της Γης Φωτο

Η Αλβανική σημαία έφτασε στο βαθύτερο σημείο της Γης. Πως έγινε αυτό ?

Ο Βίκτορ Βεσκόβο,  Τεξανός επιχειρηματίας και εξερευνητής πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ κατάδυσης με υποβρύχιο σκάφος, κατεβαίνοντας στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών και ανακαλύπτοντας εκεί μια πλαστική σακούλα και περιτυλίγματα γλυκισμάτων.

Ο Βίκτορ Βεσκόβο, συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σήμερα επενδυτής, έφθασε σε βάθος 10.927 μέτρων, στην ‘Αβυσσο του Τσάλεντζερ, το βαθύτερο γνωστό σημείο της Γης, σπάζοντας κατά περίπου 15 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ κατάδυσης το 1960 (10.912 μέτρα από τον Αμερικανό ωκεανογράφο Ντον Γουόλς και τον Ελβετό συνάδελφό του Ζακ Πικάρ)

Άλλα βλέποντας τις φωτογραφίες από την αποστολή , και στο σκάφος και στο μπράτσο της στολής του Βίκτορ Βεσκόβο παρατηρήσαμε την Αλβανική σημαία, διπλά στην σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της  Αμερικής, των Ηνωμένων Εθνών και του Τέξας.

Εύλογο το ερώτημα λοιπόν, προς τι η Αλβανική σημαία σε μια αποστολή στον Ειρηνικό Ωκεανό. Την απάντηση την δίνει η επίσημη σελίδα της εταιρείας Five Deeps Expedition:

“Το Kuq e Zi, ( Κόκκινο Μαύρο)  της Αλβανίας ειναι μια αναγνώριση της επιμονής , της υπομονής και της εξαιρετικής ιστορίας του μεγάλου αλβανικού λάου , και ειδικότερα μια γυναικάς από την Αλβανία, η οποία ειναι μακροχρόνια χορηγός της εξερεύνησης και παραμένει  ισχυρή υποστηρίκτρια της αποστολής.

The “Kuq e Zi” (“Red and Black”) of Albania is a tribute to the perseverance, tenacity, and extraordinary history of the great Albanian people and one Albanian woman in particular who is the long-term partner of the expedition’s sponsor and who remains a strong supporter of the expedition.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top