ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Αλβανία θωρακίζει τα σύνορα της. 450 μέλη των Ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα

Η Αλβανία θωρακίζει τα σύνορα της. 450 μέλη των Ειδικών δυνάμενων της Αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα

[maxbutton id=”5″]

Η κυβέρνηση της Αλβανίας λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση  της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας 450 μέλη των  Ειδικών δυνάμεων (FNSH) έχουν αναπτυχθεί σε 5 συνοριακούς σταθμούς με την Ελλάδα και τα Σκόπια, για να αντιμετωπίσουν τυχόν κύμα προσφύγων από την Συρία.

Οι  450 άντρες των Ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στους συνοριακούς σταθμούς με την Ελλάδα,  Κακαβια, Καπστίτσα, Τρεις Γέφυρες, Σαγιάδα(Qafë Botë)  και στον συνοριακό σταθμό τou Qaf Thanë με τα Σκόπια.

Η Αλβανία θωρακίζει τα σύνορα της. 450 μελή των Ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι ειδικές δυνάμεις προέρχονται από τα τμήματα άμεσης επέμβασης της Αστυνομίας (Forcat e Ndërhyrjes të Shpejtë-FNSH) από τα Τίρανα, το Φιέρ και τα Σκόδρα.

Τα τμήματα αυτά θα παρέχουν άμεση υποστήριξη στην συνοριακή αστυνομία της Αλβανίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από την Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, οι συνοριακές αρχές της Αλβανίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Ελληνικές αρχές, ώστε να παρακολουθούνται τα καραβάνια με τους πρόσφυγες.

Παντός η μεταφορά 450 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι  στην αποκατάσταση της τάξης , διαχείριση ταραχών κτλ( αντίστοιχη μονάδα με τα ελληνικά ΜΑΤ)  είναι σημάδι ότι η Αλβανική κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει πράξη την αναγγελία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος πριν λίγες ήμερες δήλωσε ότι η  Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top