ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Αλβανία έχει “Γενέθλια”

Γράφοντας το συγκεκριμένο άρθρο αναρωτιέμαι κατά πόσο επρόκειτο να αγγίξει το κοινό που ο ίδιος απευθύνομαι. Τα ερωτήματα μου είναι πολλά και ποικίλα όσον αφορά την γνώση και κυρίως την θέληση για αυτή που ενδεχόμενος να υπάρχει στα άτομα της δικιάς μας κοινωνίας στην ελληνική επικράτεια. Την θέληση στην μάθηση, στην ενημέρωση αν προτιμάτε μιας μεγάλης οικογένειας, αυτής της Ευρωπαϊκής. Ίσως το συγκεκριμένο άρθρο αφορά όλους αλλά ίσως και κανέναν.

Ο μαθητής, οικοδόμος , αγρότης , άνεργος και πολλοί άλλοι θα μπορούσαν να αγνοήσουν αυτό το κείμενο παντελώς διότι απλά θα ισχυριστούν πως δεν τους ενδιαφέρει.
Πολύ απλά θα μπορούσαν να σπαταλήσουν το χρόνο τους κάπως αλλιώς και μάλλον πιο ευχάριστα.
Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την μη ανάγνωση αυτού του κειμένου και θα ήθελα να φτιάξω ένα δημιουργικό κομμάτι για τους αναγνώστες του ALBANIANS.GR.
Η έμπνευση μου δεν ήλθε καθόλου τυχαία και καθόλου άστοχη. Σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οργανώνεται η ετήσια εορτή της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1952) οπού πολύ πιο μετά και κατόπιν πολλών μεταρρυθμίσεων έγινε αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε σήμερα ως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να είμαι ειλικρινής η ιδέα αυτή προέκυψε από την πρωτοβουλία του Υπουργείου για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (ΑΛΒΑΝΙΑ) με πρώτη και καλύτερη την ίδια την υπουργό (Klajda Gjosha) να παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της Αλβανίας με σκοπό ο αλβανικός λαός να εγκλιματιστεί όσο το δυνατότερο πιο γρήγορα με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν η προχθεσινή επίσκεψη της στην πόλη Μουσείο του Μπεράτ (BERAT).
Κάτι παρόμοιο θα ήθελα να πραγματοποιήσω και εδώ υπό τα ηλεκτρονικά ψηφία του Albanians.gr Ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο διότι ο χρόνος και τα μέσα επίτευξης του δεν μας ευνοούν. Αλλά έχοντας την θέληση και την απαραίτητη ενέργεια θα προσπαθήσουμε.
Κάποιος Μονέτ, κάποιος Σπινέλλι, κάποιος Σούμαν αλλά και κάποιος Ντελορ σηματοδοτούν αλλά και μετέπειτα προσθέτουν ο καθένας το δικό του λιθάρι στην ολοκλήρωση μιας ιδέας που ξεκίνησε ως μια απλή συμφωνία κάποιων ελάχιστων κρατών.
Αυτό το μεγαλούργημα, με πάρα πολλά ακόμη κενά, έχει αντέξει στο χρόνο και προχώρα δυναμικά μέσα στο ‘βούρκο’ της παγκοσμιοποίησης.
Αρχικά σκέφτηκα να γράψω την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απλά να σας γεμίσω με κάποιες ημερομηνίες οι οποίες θα σας έμπαιναν στο μυαλό σας μόνο κάποια ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Προσωπικά στοχεύω να σας εξάψω την περιέργεια και να σας ωθήσω να μπείτε στην ανάγκη να κατανοήσετε ακριβώς την ροή των πραγμάτων.
Τι και ποιο κομμάτι τις Ευρώπης θα ήμαστε αν δεν γνωρίζουμε τα στοιχειώδη. Οπότε σας προσκαλώ να ψάξτε και να μοιράστε με τους υπόλοιπους, ιστορίες και συμβάντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για μια ευρύτερη προβολή στους συμπατριώτες μας.
Υ.Σ Παράκληση στους πιο νέους και σε εκείνους που χειρίζονται το διαδίκτυο να βοηθήσουν και να σταθούν δίπλα στην μεγαλύτερη και παλαιότερη γενιά.
Για το Albanians.gr L.D.AN

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top