ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Αλβανία απορρίπτει την δημιουργία hot spot προσφύγων στο έδαφός της

Άμεσα αντέδρασε η Αλβανική κυβέρνηση σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου περί κοινής πρότασης Γαλλίας και Γερμανίας να δημιουργηθούν καταυλισμοί προσφύγων σε Τυνησία και Αλβανία, όπου θα καταγράφονται οι αιτήσεις ασύλου σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, αναφέροντας ότι «η δημιουργία στρατοπέδου για πρόσφυγες δεν αποτελεί θέμα προς συζήτηση. Κανείς δεν μας το ζήτησε μέχρι σήμερα, ούτε εμείς έχουμε προσφερθεί για κάτι τέτοιο». Σύμφωνα δε με αξιωματούχο του υπουργείου τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, δηλώσεις που έγιναν στο παρελθόν, σύμφωνα με τις οποίες η Αλβανία έχει αποδείξει, ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αφορούσαν -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μια επείγουσα υποθετική κατάσταση, όπως αυτή του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, όπου υπήρξε μια μαζική κινητοποίηση από το κράτος».

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε, ότι «δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση, για πιθανή κατασκευή ενός προσφυγικού καταυλισμού στην Αλβανία».

ΠΗΓΗ https://www.news.gr/kosmos/article/1166006/i-alvania-aporripti-tin-dimiourgia-hot-spot-prosfigon-sto-edafos-tis.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top