Shqip

Hyjnë në fuqi nga nesër rregullat e reja për qëndrim mbi 90 ditë në BE

Rregullat e reja kërkojnë që aplikuesit për vizë ose leje qëndrimi t’i merren gjurmët e gishtërinjve dhe fotografia digjitale.

Kjo, megjithatë, nuk do të vlejë për qytetarët që në kuadër të regjimit pa viza do të mund të udhëtojnë për më pak se 90 ditë, në vendet e Schengen-it.

Në kategorinë e qytetarëve që duhet të aplikojnë për leje qëndrimi përfshihen studentët, punëtorët dhe ata që kanë nevojë të qëndrojnë për më shumë se 90 ditë në Zonën Schengen.

Ata që kanë nxjerrë një herë vizën me rregullat e reja, nuk do të duhet të përsërisin procedurën e skanimit të gishtërinjve.

Mësohet se kjo masë e re do të aplikohet nga 25 shtatori, e enjte, në 16 vende, si Maqedonia, Turqia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Serbia, Ukraina, Ermenia, Gruzia, Rusia, Kina, Japonia, Britania e Madhe dhe Irlanda.

Burimi http://lajmpress.com/lajme/38963.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top