Shqip

Hahn: Komisioni Europian do të propozojë çeljen zyrtare të negociatave me Shqipërinë

Komisioni Europian do të propozojë çeljen zyrtare të negociatave me Shqipërinë. Komisioneri Johanes Hahn e ka paralajmëruar këtë në seancën e komisionit të jashtëm të Parlamentit Europian, duke e argumentuar me faktin që Shqipëria e Maqedonia duhet të marrin përgjigje për standartet që kanë arritur. Komisioneri që e paraqiti perspektivën si një çështje të Europës sa dhe të vendeve të Ballkanit zgjerimin që pritet, ka kujtuar situatën e aktorëve jashtë rajonit që ndërhyjnë nëse politika e BE-së nuk merr masa konkrete.

Ndërkohë parlamentarë europianë kërkuan shpjegime për situatën e vetos nga vendet anëtare pas vendimeve të Komisionit Europian, duke e parë këtë si një pengesat kryesore për pranimin e vendeve të reja.
Komisioni i jashtëm parlamentar mori të hënën në shqyrtim raportet për vendet të hartuara nga europarlamentarët, ndërkohë që ka vlerësuar se situata financiare e parashikuar në fondet IPA 2021-2027 mbështet zgjerimin dhe zhvillimin ekonomik në rajon. Hahn ka përsëritur faktin se nëse nuk Europa nuk eksporton stabilitet në Ballkan, do të importojë destabilitet.

Burimi: https://www.rtsh.al/lajme/hahn-komisioni-europian-do-te-propozoje-celjen-zyrtare-te-negociatave-me-shqiperine/

The Latest

To Top

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες περισσότερα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες μας βοηθούν να προσωποποιήσουμε το περιεχόμενο, να ρυθμίσουμε και να μετρήσουμε τις διαφημίσεις, και να παρέχουμε πιο ασφαλή εμπειρία στο Albanians.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες περισσότερα

Close