ΑΛΒΑΝΙΑ

H πρώτη Low Cost αεροπορική εταιρεία στην Αλβανία είναι γεγονός

H πρώτη Low Cost αεροπορική εταιρεία στην Αλβανία  είναι γεγονός

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία   WIZZAIR από τον Απρίλιο του 2017 θα αρχίσει τις πτήσεις από Βουδαπέστη-Τίρανα. Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες από τον υπουργό μεταφορών της Αλβανίας Sokol Dervishaj και τον  ομόλογο του Miklós Seszták.

Σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό , ο ερχομός της εταιρείας χαμηλού κόστους WIZZAIR στην Αλβανία θα είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη για τους Αλβανούς, οι όποιοι μπορούνε να  χρησιμοποιήσουν την Βουδαπέστη ως ενδιάμεσος σταθμός χαμηλού κόστους για άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το ξεκίνημα των πτήσεων θα επηρεάσει θετικά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς και θα συμβάλει καθοριστικά στην μείωση των τιμών, τόνισε ο Αλβανός υπουργός.

Το άνοιγμα της γραμμής Τίρανα Βουδαπέστη θα επηρεάσει θετικά και τον τομέα του τουρισμού καθώς και τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Αλβανίας και της Ουγγαρίας .

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία έχει δηλώσει ενδιαφέρον για να εκμεταλλευθεί το αεροδρόμιο του Κούκες στην Βόρεια Αλβανία μόλις αυτό είναι έτοιμο. Η Αλβανική κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε  αυτήν την πρόταση  , σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό,  και είναι πρόθυμη να παραχωρήσει αυτό το αεροδρόμιο στην ουγγρική αεροπορική εταιρεία

Ποια είναι η WIZZAIR 

Η εταιρεία Wizz air είναι μία ουγγρική αεροπορική εταιρεία, με κύρια έδρα το αεροδρόμιο Liszt Ferenc στη Βουδαπέστη, ενώ χρησιμοποιεί ως δευτερεύουσες βάσεις αεροδρόμια της Ρουμανίας, Λιθουανίας και Σερβίας. Μετά την πτώχευση της Malev, θεωρείται ως ο εθνικός αερομεταφορέας της Ουγγαρίας.

Η Wizzair  πραγματοποιεί δρομολόγια στους εξής προορισμούς: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο,Τσεχία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα (Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο), Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο στόλος της Wizz air αποτελείται από 63 αεροσκάφη Airbus A320-200 και 10 αεροσκάφη Airbus 321-200 ενώ υπό παραγγελία βρίσκονται 138 αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top