Shqip

Greqia, i vetmi vendi i BE-së që nuk garanton minimum të ardhurash për qytetarë

Greqia, i vetmi vendi i BE-së që nuk garanton minimum të ardhurash për qytetarë

Edhe pse qeveria ka premtuar që do të nisë një program zbatimi, Greqia vijon ende të mbetet shteti i vetëm i BE-së pa një minimum garancie të ardhurash, me vetëm 432 euro në muaj për person.

Greqia konsiderohet gjithashtu si një nga shtetet më të ngadalta në adoptimin e programeve të adresuara për pabarazinë sociale dhe ndihmës ndaj qytetarëve që jetojnë në varfëri të skajshme.

Sipas Zyrës së Buxhetit Parlamentar, në Greqi gjashtë ndër dhjetë qytetarë, jetojnë të rrezikuar ose në varfëri.

“Siguria sociale karakterizohet nga mungesa e efikasitetit nga ana administrative, dhe gjithashtu nuk pritet që të ketë rritje të ardhurash për qytetarët në një të ardhme të afërt për shkak të krizës ekonomike”, saktëson raporti.

Qeveria greke ka deklaruar se ka nisur një projekt pilot ku rroga për një person të vetëm pa të ardhura do të shkojë në 200 euro, ndërsa për një çift të martuar me dy fëmijë të mitur do të shkojë në 400 euro.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top