ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Greqi, Venizellos:Prioritet ratifikimi mbi ujërat territoriale me Shqipërinë

ATHINE- “Greqia e konsideron prioritet procesin e ratifikimit mbi ujërat territoriale me Shqipërinë”,

ATHINE- “Greqia e konsideron prioritet procesin e ratifikimit mbi ujërat territoriale me Shqipërinë”,

ka deklaruar zëvëndës kryeministri dhe Ministri i Jashtëm grek, Evangjelos Venizellos në Komisionin e Mbrojtjes dhe të Jashtëm të parlamentit.

Në raportin e tij në referencat për kufijtë detarë të Greqisë, ai tha kokretisht për Shqipërinë se prioriteti i Greqisë është rikthimin në procesin e ratifikimit dhe sanksionimit të marrëveshjes për zonat detare, pas bllokimit nga Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë.

Gjithashtu, në këtë dokument përsa i përket politikave për rajonin e Ballkanit, Venizellos ka vlerësuar marrëveshjen e rëndësishme midis Beogradit dhe Prishtinës, që lehtësoi integrimin e plotë të Serbisë.

“Jemi gati”, -ka thënë Venizellos, – “të pranojmë në Athinë hapjen e zyrave ekonomike dhe tregtare me Kosovën dhe përmirësimi i marrëdhënieve dypalëshe midis nesh do të varet nga zhvillimet midis Prishtinës dhe Beogradit”.

Ndërsa përsa i përket Maqedonisë, Venizellos ka vënë në dukje se shkelja dhe fyerja e trashëgimisë kulturore greke, si dhe prishja e marrëdhënieve të mira fqinjësore, janë pjesë e sferës së detyrimeve të përgjithshme të cdo vendi kandidat per anëtarësim në BE.

http://www.shqiptarja.com

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top