Shqip

Greqi-Qipro-Egjipt, marrëveshje për zonat detare

Greqia, Qipro dhe Egjipti kanë vendosur të përshpejtojnë negociatat për delimitimin e Zonave Ekskluzive Ekonomike detare të tyre, aty ku ato ende nuk janë kryer.

Kjo marrëveshje historike, siç e përshkruan edhe shtypi grek, është arritur gjatë një takimi të nivelit të lartë mesditën e së shtunës në Kajro, ku merrnin pjesë kryeministri grek Samaras, ai qipriot Anastasiadhis dhe presidenti egjiptian Al Sisi.

Në njoftimin e përbashkët për shtyp, përveç rëndësisë së posaçme të zbatueshmërisë universale të Konventës së OKB-së mbi të Drejtën e Detit dhe përshpejtimit të bisedimeve për delimitimin e zonave detare, vihet theksi edhe tek nevoja për të respektuar sovranitetin dhe tre vendet i bëjnë thirrje Turqisë për të ndaluar të gjitha kërkimet sizmografike në zhvillim brenda zonës detare të Qipros, si dhe të shmangë akte të ngjashme në të ardhmen.

Burimi www.top-channel.tv

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top