ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Greqi: Ligji për emigrantët rrezikon kualicionin qeveritar

Greqi: Vendimi i Këshillit të lart të shtetit që shpall ligjin për dhënjen e nënshtetësisë tek emigrantët , Ligji 38/38 “Ligji Ragkousi”, si antikushtetues, dhe vendimi i kryeministrit Grek Antonis Samara të hidhet poshtë ligji, sjell probleme në kualicionin qeveritar. Shkak është partia DHIMAR, që është pjesë e kualicionit qeveritar.

Sipas marveshjesh që kishin bërë 3 partitë kur firmosën kualicionin qeveritar, kishin rënë dakort që ligji të ndryshohet dhe jo të hidhet poshtë.

Tani që ligji tërhiqet, kryetari i DHIMAR , Fotis Kuvelis, është në pozicion shumë të keq sepse deputetët e tij jo vetëm që janë dakort me këtë ligj por duan ta përparojnë akoma më shumë.

Vendimi i Antonis Samaras sjell përplasien e dytë në një periudhë kohore shumë të shkurtër me Foti Kuvelin , i cili duhet të vendos që o do i rrij besnik vijës të partisë të tij për çështjet e emigracionit, ose do mbështesi qeverinë dhe vendimin e zotit Samara dhe do përballoj reagimet e ashpra brënda partisë të tij.

Pritet që ditët në vazhdim të jenë shumë kritike për kualicionin qeveritar i cili ka shumë shkas të humbi një nga tre pjestarët e saj.Dhe një qeveri me 151 deputet është shumë e vështirë të mbijetojë.

Gaston Sanxhaku

Albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top