Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Greqi, Kryeministri Samaras jep urdhër të ndryshohet ligji për emigrantët

Mbas vendimit të Këshillit të Lartë të shtetit Grek, që Ligji Ragkousi për emigrantët shpallt antikushtetues në mënyrë të pakthyeshme, Kryeministri i Greqisë, Antonis Samaras urdhëroj zëvëndësministrin e mbrendëshëm Haralabo Athanasiu të përgatis një ligj të ri për dhënjen e nënshtetësisë tek emigrantët!

Ligji i ri pritet të ketë kritere akoma më të rrepta për dhënejn e nënshtetësisë dhe gjithashtu i heq të drejtën e votës emigrantëve!

Samaras kështu përmbush një nga premtimet e tij para zgjedhjeve që ishte hedhja poshtë e ligjit 38/38 si dhe zëvëndësimin e tij me një ligj më të rreptë.

Me shpalljen e ligjit antikushtetues rreth 3500 emigrantë që kanë marrë nënshtetësinë greke do e humbin atë.

www.albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top