Shqip

Greqi, GDP-ja do rritet me rreth 3%

Greqia, pas gjashtë vitesh reçesion, parashikon një rritje prej 2.9 për qind në vitin 2015. Kështu sugjeron projekt/buxheti për vitin e ardhshëm i paraqitur në Parlament nga zëvendësministri i Financave, Christos Staikouras.

Ndërkohë që për këtë vit, numri dy i Financave ka ritheksuar se rritja do të jetë 0.6 për qind e GDP-së.

“Vendi po hyn në një periudhë të gjatë të zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik dhe të tepricave buxhetore primare, të cilat do të nxisin punësimin, do të ulin papunësinë dhe do të përmirësojnë standardet e jetesës për të gjithë qytetarët. Ky është rezultat i sakrificave të papara nga familjet dhe bizneset greke. Dhe këto sakrifica nuk do të shkojnë dëm”, deklaroi Staikuras.

Burimi www.top-channel.tv

http://www.top-channel.tv/new/lajme/artikull.php?id=285508#tab

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top