ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε καλύτερα την Aurela Gaçe από την Αλβανία

  Στην τρίτη θέση του πρώτου ημιτελικού διαγωνίζεται η Αλβανία, όπου φέτος εκπροσωπείται από την Aurela Gaçe με το τραγούδι της «Feel the passion», που στα ελληνικά σημαίνει, Νιώσε το πάθος.

  Στην τρίτη θέση του πρώτου ημιτελικού διαγωνίζεται η Αλβανία, όπου φέτος εκπροσωπείται από την Aurela Gaçe με το τραγούδι της «Feel the passion», που στα ελληνικά σημαίνει, Νιώσε το πάθος.

Γεννήθηκε το 1974 στη πόλη Llakatund, στην περιοχή Vlore και σε ηλικία 4,5 ετών πήρε πρώτη φορά μέρος σε ένα παιδικό φεστιβάλ τραγουδιού στη πόλη της. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές σε παιδικούς διαγωνισμούς και βραβεία.

Όταν έγινε 19 ετών πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Festival I Këngës της Αλβανικής δημόσιας τηλεόρασης, ακολούθησαν αρκετές συμμετοχές και βραβεία στο εν λόγω φεστιβάλ. Κέρδισε το πρώτο βραβείο το 1995 με το τραγούδι της «Nata».

Το 1998 και 2000 κυκλοφόρησε προσωπικές της συλλογές και έδωσε συναυλίες στο Palati I Kongreseve στα Τίρανα, επίσης την ίδια χρονιά αποφοίτησε από το Academy of Beautiful Arts με πτυχίο στο δράμα. Επίσης έχει κερδίσει και ειδικό βραβείο απόδοσης και ερμηνείας των τραγουδιών λόγω των θεατρικών της ικανοτήτων.

Το 2008 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Kenga Magjike με το τραγούδι της «Hape Veten» με το οποίο και γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία. Συμμετείχε σε συναυλία, φόρο τιμής αλβανών καλλιτεχνών και ερμήνευσε τον αλβανικό και αμερικανικό εθνικό ύμνο στην επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στη χώρα της.

Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη αλλά ταξιδεύει συχνά στη πατρίδα της και εργάζεται σε διάφορα μουσικά σχέδια. Το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο και πάλι στον ετήσιο μουσικό διαγωνισμό, Festival I Këngës, με το τραγούδι της «Kenge Ime», όπου της χάρισε και το εισιτήριο για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού το τραγούδι της μεταφράστηκε στα αγγλικά, Feel the passion.

 

{youtube}BVd0rMyUTU8{/youtube}

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top