Shqip

Gjatë viteve 2009-2013 u kthyen në Shqipëri mbi 133.544 emigrantë. 94500 nga Greqia

Gjatë viteve 2009-2013 u kthyen në Shqipëri mbi 133.544  emigrantë

Gjatë viteve 2009-2013 u kthyen në Shqipëri plot 133544 emigrantë. Ky fakt është bërë i ditur sot nga INSTAT gjatë prezantimit të studimit për migracionin e ri-integrimit. Emigrantët janë kthyer kryesisht nga Greqia e Italia. Kështu 70.8% mësohet të jenë kthyer nga Greqia-94500 emigrantë dhe 23.7% -38995  emigrantë, nga Italia.

Mësohet gjithashtu se mosha mesatare e emigrantëve të kthyer është 38.6 vjeç.

INSTAT sqaron se ritmi i kthimit të emigrantëve u shtua pas nisjes së krizës në 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top