ΑΛΒΑΝΙΑ

Για όλους τους Αλβανούς μετανάστες Προσοχή με τα διαβατήρια των παιδιών 

Και φέτος όπως και κάθε χρόνο δεκάδες Αλβανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στην Αλβανία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

Αυτό που θα πρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα, όσοι ταξιδεύουν και ειδικά οι μετανάστες, τα παιδιά των οποίων έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι η ημερομηνία επιστροφής τους.

Έτσι για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα , οι οποίοι δεν αλλάξανε το διαβατήριο τους υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν την 1/1/2015, καθώς μέχρι τότε θα είναι σε ισχύει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την ελεύθερη διέλευση των παιδιών των μεταναστών που έχουν γραμμένο λάθος το τόπο γέννησης στα Αλβανικά Διαβατήρια.

Για όσους πρόλαβαν και άλλαξαν τα διαβατήρια τους τότε αυτοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Για όσους θα πάνε στην Αλβανία και θα αλαλάξουν εκεί τα διαβατήρια πρέπει να δώσουν προσοχή στο εξής:

Από την στιγμή που κάνεις αίτηση για νέο διαβατήριο, το παλιό παύει να ισχύει διότι καταστρέφετε το μικροτσίπ τους. Θα πρέπει λοιπόν για να ταξιδέψουν να περιμένουν το καινούριο διαβατήριο.

Υπενθυμίσουμε επίσης  ότι το κόστος ανανέωσης στην Αλβανία μέχρι 1/1/2015 είναι 6000 λεκ για διαβατήριο και 1.200 λεκ για κάρτες (karta e identitetit), ενώ μετά από αυτήν την ημερομηνία γίνεται 7500 και 1500 αντίστοιχα. ΠΡΟΣΟΧΗ για την ανανέωση είναι απαραίτητη η παρουσία του παιδιού.

Επίσης όπως μας ενημέρωσαν από την Αλβανική Πρεσβεία, συνιστούμε σε όλους τους μετανάστες να έχουν μαζί τους και το παλιό διαβατήριο.

Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και σε προσοχή στους δρόμους.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top