ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Συμβολική ταφή-φόρος τιμής στους μετανάστες μπροστά στη Βουλή

Περίπου 5.000 άτομα έδωσαν το «παρών» σε διαμαρτυρία μπροστά στη γερμανική Βουλή για την στάση της ΕΕ απέναντι στη μεταναστευτική κρίση. Επίκεντρο της κινητοποίησης ήταν η ταφή τριών φερέτρων στην πλατεία μπροστά από την γερμανική Βουλή, ως κίνητρο για ευαισθητοποίηση και φόρος τιμής στους χιλιάδες που πνίγονται ανώνυμα στη Μεσόγειο.

Στη διαμαρτυρία που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, τα συνθήματα στα πανό και στους σταυρούς στους «τάφους» ήταν «τα σύνορα σκοτώνουν», «η ΕΕ σκοτώνει», «η γερμανική κυβέρνηση στρέφει αλλού το βλέμμα». Τη διαμαρτυρία είχε διοργανώσει ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα με βάση το Βερολίνο, το «Κέντρο Πολιτικής Ομορφιάς».

Η διαμαρτυρία έγινε υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία καθώς οι διοργανωτές προτίθεντο να θάψουν πραγματικές σορούς μεταναστών -κάτι που τελικά μπλόκαρε δικαστική απόφαση. Οι διοργανωτές χρειάστηκε να δείξουν πριν την ταφή στο προσωπικό των Αρχών τα φέρετρα ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν περιείχαν πραγματικές ανθρώπινες σορούς.

Αρκετοί από τα στελέχη της ομάδας είναι καλλιτέχνες, οι οποίοι και σκόπευαν αρχικά να μεταφέρουν πραγματικές σορούς μεταναστών που είχαν ανασυρθεί από τη Μεσόγειο και να τις θάψουν μπροστά στην έδρα της γερμανικής καγκελαρίας (πολύ κοντά στο κτίριο της Βουλής).

Οι δημοτικές αρχές ωστόσο προσέφυγαν προληπτικά στη Δικαιοσύνη, η οποία και απαγόρευσε την ταφή ως διαμαρτυρία. Απαγορεύτηκε επίσης η συγκέντρωση να γίνει μπροστά στην καγκελαρία.

Προ ημερών, το «Κέντρο Πολιτικής Ομορφιάς» είχε θάψει σε θρησκευτική τελετή τη σορό μίας μετανάστριας από τη Συρία, σύμφωνα με τους ίδιους, στα περίχωρα της γερμανικής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top