ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία Ρατσιστικές επιθέσεις στη σκιά του φόβου για «εξισλαμισμό»

Την ώρα που φουντώνει το αντιμεταναστευτικό κλίμα στη Γερμανία και οι ρατσιστικές επιθέσεις πληθαίνουν, οι Γερμανοί πολίτες αλλά και η αντιπολίτευση ζητούν από την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ να αλλάξει στάση.

Η ανησυχία για τις πολυπληθείς κινητοποιήσεις του Pegida και το αυξανόμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα στη χώρα εκφράσθηκε και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με την καγκελάριο να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει στη Γερμανία χώρος» για φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS για το περιοδικό Spiegel, το 65% των Γερμανών εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (34%) πιστεύουν ότι η Γερμανία «εξισλαμίζεται» (σημειώνεται ότι στη χώρα των 81 εκατ. ζουν 4 εκατ. μουσουλμάνοι).

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι διογκούμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Δρέσδη κάθε Δευτέρα, και που έχουν επεκταθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις, της ομάδας Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης) κινητοποιώντας χιλιάδες υποστηρικτές.

ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64108890

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top