ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των μουσουλμάνων μεταναστών

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε πολλές πόλεις της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του Ισλάμ.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από ένα νέο αντι-μεταναστευτικό κίνημα, το PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης) και πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση στους δρόμους της Δρέσδης. Περίπου 18.000 άνθρωποι, ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής αριθμός, συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα στη Δρέσδη, ωστόσο παρόμοιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και την Κολωνία επισκιάστηκαν από συγκεντρώσεις αντι-διαδηλωτών, οι οποίοι κατηγορούν το PEGIDA ότι υποκινεί αισθήματα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Στην Κολωνία, όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι, ο αριθμός των αντι-διαδηλωτών ήταν περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από αυτός του PEGIDA.

Οι διαδηλωτές του PEGIDA κρατούσαν στα χέρια τους γερμανικές σημαίες και πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό και κάθε είδους ριζοσπαστισμό».

Πολλοί Γερμανοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τον αυξανόμενο αριθμό των αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία. Ο αριθμός των μεταναστών που υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία το 2014 ήταν 4 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν του 2012, καθώς η χώρα έχει ελαστικούς κανόνες παροχής ασύλου.

Πηγή:www.koutipandoras.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top