ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανοί: Πάνω από το 20% είναι μετανάστες ή απόγονοι μεταναστών

Τουλάχιστον ένας στους πέντε κατοίκους της Γερμανίας είναι αλλοδαπός ή έχει μεταναστευτική προέλευση, σύμφωνα με μια στατιστική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σε σύγκριση με το 2012, ο αριθμός των ξένων πολιτών που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το 2013 αυξήθηκε κατά 3,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία για το 2013, το 20,5% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 16,5 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι ξένοι (6,8 εκατομμύρια) ή Γερμανοί πολίτες καταγόμενοι από άλλη χώρα ή από αλλοδαπούς γονείς (9,7 εκατομμύρια). Από αυτά τα 16,5 εκατομμύρια, τα δύο τρίτα έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα.

Το 70% των μεταναστών προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες. Η Τουρκία παραμένει η χώρα από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες (13%) και ακολουθούν η Πολωνία (11%) και η Ρωσία (9%).

Οι διαφορές μεταξύ των κρατιδίων που προτιμούν οι μετανάστες είναι πάντως εντυπωσιακές: στο Αμβούργο σχεδόν τρεις στους δέκα (ποσοστό 28,9%) κατοίκους είναι ξένοι ενώ στη Θουριγγία οι αλλοδαποί αποτελούν μόλις το 4,1% του πληθυσμού.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ελάχιστοι ξένοι προτιμούν την πρώην Ανατολική Γερμανία ως τόπο εγκατάστασης.

Μόνο το 3,4% των ξένων κατοικούν σε κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (εκτός Βερολίνου). Η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει τις δυτικές περιοχές ή την πρωτεύουσα, κάτι που καταδεικνύει τόσο τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, όσο και τη δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση στα κρατίδια αυτά.

ΠΗΓΗ http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=367630&Sport=7&Country=82

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top