ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Γεννήθηκα στην Αλβανία αλλά είμαι περήφανος για τη θητεία στην Ελλάδα”

“Γεννήθηκα στην Αλβανία αλλά είμαι περήφανος για τη θητεία στην Ελλάδα”

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ένας από τους στρατιώτες, οι οποίοι ανάρτησαν φωτογραφία, στην οποία κάνουν το σύμβολο του αλβανικού αετού.

Ο 23χρονος διαμένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή για να προστατεύσει την ταυτότητά του.

«Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα. Με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. Άσχετα από το ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός αλλά και υπερήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων, ανέφερε πως επρόκειτο για μία απλή πλάκα. Ο νεοσύλλεκτος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και πρόσθεσε πως δεν τους παρακίνησε κανείς για να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι από τη μία ο νεοσύλλεκτος δηλώνει πως μαζί με τους άλλους επτά κάνανε μία αθώα πλάκα, ενώ από την άλλη δηλώνει πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού.

 

ΠΗΓΗ http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/298317/gennhthhka-sthn-alvania-alla-eimai-perhfanos-gia-t.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top