ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Ρεκόρ αιτήσεων για άσυλο, οι περισσότεροι Αλβανοί πολίτες 

Ρεκόρ αιτήσεων για άσυλο στη Γαλλία κατέγραψε η αρμόδια υπηρεσία της χώρας για το 2017, με περισσότερα από 100.000 άτομα, τα περισσότερα από την Αλβανία, το Αφγανιστάν και τη Δυτική Αφρική, να καταθέτουν αίτηση.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2017 στην Υπηρεσία προστασίας προσφύγων και απάτριδων (Ofpra) αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τις 100.412, έπειτα από μείωση 6,5% το 2016, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Πασκάλ Μπρις.

Οι αριθμοί αυτοί, επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τον ίδιο, ότι «η Γαλλία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη στις προτιμήσεις των αιτούντων άσυλο», πίσω από τη Γερμανία.

Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο πέρυσι κατάγονταν από την Αλβανία, με συνολικά 7.630 αιτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 66% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Ofpra έχει εγκρίνει προς το παρόν μόνο το 6,5% των αιτήσεων αυτών. Ακολουθούν οι Αφγανοί με 5.987 αιτήσεις, οι Αϊτινοί, οι Σουδανοί και οι πολίτες από τη Γουινέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top